Selecteer een pagina

Bondscoach Ives Serneels gelooft nog in een groeimarge van 20 tot 30 procent bij de Belgian Red Flames. Tijdens een Q&A sessie te Bierbeek kwam hij met dit statement. Al enkele jaren geniet hij volop van de samenwerking met het vrouwenelftal, met als hoogtepunt het E.K. 2017 in Nederland. ” De groep is fantastisch om mee samen te werken, de sfeer is nog steeds top, ook na het toernooi in Nederland”, geeft Serneels aan.

Op dat toernooi kwamen de Red Flames niet verder dan de groepsfase. “We zaten echt dicht bij de kwartfinale, ook al was de ontgoocheling groot, we hebben het nu achter ons kunnen laten. Ook al hebben we iets laten zien op het E.K., toch blijft het gevoel dat er meer had ingezeten. Op belangrijke momenten missen we nog dat tikkeltje extra.”

De eerste groepsevaluatie na het E.K. is gepland op 12 september.  Wat brengt de toekomst volgens Serneels: ” Ons eerste E.K. was een goede waardemeter, we speelden op een hoog niveau. Nu staan alle neuzen in de richting van het W.K. 2019. Op die termijn moet er nog een groeimarge mogelijk zijn van 20 tot 30 procent. Op vlak van techniek, tactiek en maturiteit is er nog heel wat mogelijk. En met nieuw aanstormend talent hebben we weer meer keuzemogelijkheden.